Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Robert Makłowicz kulinarnym ambasadorem wrocławskiego lotniska
Autor: LS(lca.pl) - 2022-06-04 08:27:43
Makaron ze szparagami i gruszki w karmelu przygotowane przez szefa kuchni One Time przyprawione niezwykłymi kulinarnymi opowieściami Roberta Makłowicza były zapowiedzią Europejskiej Biesiady we Wrocławiu. Guru Europy na Widelcu gościł na wrocławskim lotnisku, gdzie zachęcał do kulinarnych podróży.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama

Robert Makłowicz - Foto: WS(lca.pl)
Szparagi to Dolny Śląsk, białe trufle – Piemont, a tradycyjny toskański chleb to Piza. Nie ma chyba przyjemniejszych podróży od tych kulinarnych. Nikt nie wie o tym lepiej niż Robert Makłowicz, który w czwartek spotkał się z pasażerami w terminalu Portu Lotniczego Wrocław. Wizyta Roberta Makłowicza była dosłownym przedsmakiem Europejskiej Biesiady, która już w sobotę odbędzie się we Wrocławiu. Biesiada powróciła do stolicy Dolnego Śląska po dwóch latach pandemii, tak jak i sam festiwal kulinarny Europa na Widelcu.

– Europa na Widelcu to metafizyczna podróż po Europie, a Port Lotniczy to Europa sama w sobie. Wystarczy przejść tylko przez lotniskowe bramki, by już smakować europejskiej kuchni– mówił podczas spotkania Robert Makłowicz. Kulinarny guru zwrócił uwagę na fakt, że to właśnie dzięki połączeniom lotniczym z Wrocławia mieszkańcy Dolnego Śląska mają szansę na degustację międzynarodowych potraw.

– Zachęcamy, aby już teraz rezerwować bilety z Wrocławia do Turynu leżącego w Piemoncie. To właśnie w tym regionie, a dokładnie w mieście Alba, w październiku rusza międzynarodowy festiwal białych trufli. Alba jest też znana z orzechów laskowych i słynnego na całym świecie producenta pralinek z orzechami laskowymi –wyliczał mistrz kuchni i opowieści.

Kulinarną podróż na wrocławskim lotnisku pasażerowie rozpoczęli od makaronu ze szparagami, bekonem, śmietanką oraz grana padano, a zakończyli ją gruszką pod kruszonką i solonym karmelem. Dania przygotowane zostały przez Grzegorza Wiśniewskiego z restauracji On Time na wrocławskim lotnisku. Kucharz odpowiedzialny za czwartkowy poczęstunek nie po raz pierwszy stanął ramię w ramię z Robertem Makłowiczem. Grzegorz Wiśniewski już dwa razy gotował podczas Europy na Widelcu.

Dariusz Kuś - Foto: WS(lca.pl)
- Nasza współpraca z festiwalem Europa na Widelcu trwa nieprzerwanie od wielu lat, oczywiście z przerwą na pandemię. Zawsze staraliśmy się nadążać za pomysłami imprezy, która promuje kuchnie krajów europejskich, do których przecież latamy. Wielu naszych pasażerów lata do Włoch, Hiszpanii także w poszukiwaniu smakołyków, dobrej kuchni. Myślę, że połączenie nas i festiwalu jest bardzo udane. Cieszymy się z tej współpracy i na pewno będziemy ją kontynuować – mówi Dariusz Kuś, prezes Portu Lotniczego Wrocław.

Smaki Europy i świata pasażerowie mogą poznać już po przekroczeniu bram lotniska we Wrocławiu.

- Nasza filozofia od lat jest niezmienna i staramy się, aby jakość serwisu dla pasażerów na lotnisku była jak najlepsza, by potrawy w restauracji, którą prowadzimy były smaczne, różnorodne i dostępne cenowo. Staramy się też, by nasze pozostałe serwisy były jak najlepszej jakości. Dzięki temu lotnisko jest od lat oceniane przez pasażerów na najwyższym poziomie. Wygrywamy wszystkie rankingi jakościowe w Polsce i plasujemy wysoko wśród lotnisk w Europie. Dzieje się tak dlatego, że staramy się na lotnisko patrzeć oczami pasażera pod kątem tego, czego potrzebuje, na co zwraca uwagę. Chcemy żeby dobrze czuli się na naszym lotnisku i żeby traktowali to miejsce już jako początek wakacji – dodaje Dariusz Kus.

W tym roku Europa na Widelcu, której Port Lotniczy Wrocław od lat patronuje, to kulinarna podróż przez Bułgarię, Chorwację, Czechy, Grecję, Francję, Włochy, Hiszpanię, Niemcy, Ukrainę, Węgry oraz Polskę. Już w sobotę rusza Europejska Biesiada, podczas której będzie można spróbować dań inspirowanych kuchnią europejską i przygotowanych przez szefów wrocławskich restauracji. Praktyczne do wszystkich krajów, które w tym roku goszczą na tym jednym z największych festiwali kulinarnych w Polsce, można polecieć właśnie z Wrocławia. W letniej siatce lotów Portu Lotniczego Wrocław jest ponad 80 połączeń – w tym loty niskokosztowe, sieciowe i czarterowe. Tegoroczny sezon to również rozkładowe nowości – wspomniany Turyn, Dubrownik, a także Barcelona-El Prat, Rodos, Tirana, Wenecja-Treviso, Sztokholm-Arlanda i Oslo-Gardermoen.

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama - sponsor działu


a to logo też jak szparagi :)
[]
jakie lotnisko, takie latanie i taki też ambasador... po co nam to? "w Berlinie lotniska są"!!
[]
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 152

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 157

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,718s - V: A0.99 - C: 1 - D: 03.01.2024 12:58:53